Toimitusehdot

Verkkokaupan toimitusehdot

Voimassa 1.2.2017 alkaen

Yleistä verkkokaupasta

  • Verkkokaupan tuotteiden myynnistä vastaa Jyvest Oy (0864953-3). Myöhemmin Myyjä.
  • Myymme tuotteita täysi-ikäisille yksityishenkilöille sekä yrityksille.
  • Toimitamme tuotteita Suomeen. Ulkomaille toimittamisesta sovittava erikseen etukäteen.
  • Tuotteiden hinnat sisältävät arvonlisäveron 24%.
  • Tuotteen toimituskulu on laskettu tuotteen hintaan.
  • Pidätämme oikeuden hintojen ja postikulujen muutoksiin.

 

Asiakas sitoutuu noudattamaan lakeja, asetuksia ja sääntöjä, jotka on asetettu sähköiselle kaupankäynnille. Tilauksen yhteydessä asiakkaan tulee ilmoittaa nimensä ja yhteystietonsa. Asiakas vastaa antamiensa tietojen oikeellisuudesta.

Yhteydenpito asiakkaan ja myyjän välillä tapahtuu sähköpostin ja puhelimen välityksellä. Asiakas sitoutuu seuraamaan yhteydenpitovälineitä tilaustansa koskien.

Kaikki väärinkäytökset ilmoitetaan viranomaiselle.

Myyjän vastuu tuotteiden toimittamisessa ja niissä ilmenneissä virheistä rajoittuu kaupan purkuun ja asiakkaan maksamien rahojen palauttamiseen.

Asiakas vastaa tuoteiden käytöstä ja sitoutuu noudattamaan tuotteiden mahdollisia käyttö-, hoito- ja asennusohjeita. Myyjä ei vastaa myymiensä tuotteiden virheellisen, varomattoman tai väärän käytön aiheuttamista seurauksista.

Tilaaminen

Tuotteet tilataan internetin välityksellä osoitteessa www.ollisiiki.com.

Tilaukset vahvistetaan sähköpostilla. Tilausvahvistuksen lähettäminen edellyttää sähköpostiosoitteen antamista tilauksen yhteydessä.

Asiakas sitoutuu tilatessaan voimassa oleviin toimitusehtoihin.

Tilausvahvistus

Lähetämme sähköpostitse tilausvahvistuksen, jossa ilmoitetaan tilauksen hinta, toimituskulut, tilatut tuotteet sekä arviiutu toimitusaika.

Maksutavat

Tuotteet ja niiden postikulut maksetaan Checkout Oy:n toteuttama maksunvälityspalvelu kautta.

Maksunvälitys

Maksunvälityspalvelun toteuttajana ja maksupalvelutarjoajana toimii Checkout Finland Oy (2196606-6) yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa. Maksunvälittäjän yhteystiedot: Checkout Finland Oy, PL 322, 33101 Tampere, puh. 0800 552 010.

Maksu pankkipainikkeilla

Checkout maksunvälityspalvelu välittää maksusi kauppiaalle. Käytössäsi on kaikkien suomalaisten pankkien maksupainikkeet, eli voit maksaa Nordean, Osuuspankin, Säästöpankin, POP-pankin, Danske Bankin, Handelsbankenin, S-pankin, Ålandsbankenin ja LähiTapiola pankin maksupainikkeilla. Maksun saajana tiliotteella näkyy Checkout Finland Oy. Välitämme maksusi verkkokauppiaalle.

Maksut luottokorteilla

Voit maksaa verkkokaupassa Visa-, Visa Debit-, Visa Electron-, MasterCard- ja Debit MasterCard -korteilla. Korttimaksaminen tapahtuu turvallisesti Netsin SSL-suojatulla maksulomakkeella. Verkkokaupalla eikä Checkout Finland Oy:llä ole pääsyä korttitietoihin eikä maksukortin tietoja tallenneta järjestelmiimme. Verkkokaupassa ovat käytössä kansainväliset Verified by Visa- ja MasterCard SecureCode –todentamispalvelut..

Verkkokauppa käyttää Checkout maksunvälityspalvelua korttimaksuissa. Verkkokauppa toimii tuotteiden ja palveluiden markkinoijana sekä tuotteiden toimittajana asiakkaalle. Verkkokauppa huolehtii kauppaan liittyvistä lakisääteisistä sekä itse määrittelemistään muista velvoitteista. Maksukorttimaksuissa kauppa syntyy asiakkaan ja Checkout Finland Oy:n (2196606-6) välille. Checkout Finland Oy vastaa korttimaksuihin liittyvistä velvoitteista ja reklamaatioista. Checkout näkyy maksun saajana korttilaskulla ja välittää asiakkaan maksaman maksukorttimaksun suoraan kauppiaalle.

Toimitusaika

Tuotteiden toimitusaika on noin yksi viikko tilauksesta. Jos toimitusaika poikkeaa tästä, on se ilmoitettu tuotteen kohdalla.

Toimitustapa ja toimituskulut

Toimitus tapahtuu kirjeitse asiakkaan postiosoitteeseen. Isomman tilauksen kohdalla tilaus noudetaan lähimmästä Itellan toimipisteestä.

Vaihto- ja palautusehdot

Asiakkaalla on Suomen kuluttajansuojalain mukainen 14 päivän vaihto- ja palautusoikeus. Palautusoikeus koskee vain alkuperäispakkauksessa olevia käyttämättömiä ja myyntikelpoisia tuotteita. Asiakas maksaa palauttamisesta aiheutuneet lähetyskulut.

Liitä palautuksen mukaan seuraavat tiedot: asiakasnumerosi, nimesi, pankkitilinumerosi sekä kopio tilausvahvistuksesta

Palautusosoite: Kartanonkuja 2 D 25, 33960 Pirkkala

Emme vastaanota palautuksia yli 14 vrk kuluttua toimituksesta. Kun palautus on hyväksytty, rahat palautetaan suoraan tilillesi palautuksen vastaanoton ja käsittelyn jälkeen.

Mikäli tuote on kadonnut kuljetuksen aikana, vioittunut tai asiakkaalle on toimitettu väärä tuote, tulee asiakkaan ilmoittaa virheestä välittömästi osoitteeseen olli.siiki@gmail.com tai puhelimitse 044 995 3815

Ilmoitus virheellisestä toimituksesta tai viallisesta tuotteesta on tehtävä 14 päivän sisällä tuotteen vastaanottamisesta. Jos paketti on vioittunut kuljetuksen aikana, on siitä tehtävä reklamaatio Itellaan.

Muuta

Pidätämme oikeuden muuttaa toimitusehtojamme. Asiakkaan on ennen tilausta tutustuttava kulloinkin voimassa oleviin toimitusehtoihin.

Jyvest Oy pidättää oikeuden muuttaa hintoja ja kuljetusmaksuja.